tirsdag, februar 28, 2006

Vinterferie på Hovden


På onsdag reiste jeg og Johanna opp til Hovden for å være der frem til lørdag. Det snødde litt da vi forlot Oslo på onsdag ettermiddag, men etterhvert så økte vinden og snøen. Et godt stykke oppover står det et skilt over veien som lyste "Kolonnekjøring over Haukeli". Jeg har gjort dette en gang før og syntes det ikke er noen behaglig opplevelse. Da vi endelig kom oss opp på fjellet og stilte oss i køen for kolonnen, begynte hele motoren å riste...ikke akkurat et ideelt tidspunkt å få motortrøbbel. Etter en liten stund begynte motoren å gå normalt igjen og vi bestemte oss på å prøve å bli med kolonnen over fjellet til Hovden. Det ble ingen fin tur over, spesielt vanskelig var det å følge bilen foran og se hvor veien var, men motoren virket heldigvis som den skulle og vi kom oss inn på hytta kl 23.30, helt utslitne etter den lange bilturen.


På torsdag fortsatte det dårlige været og vi kledde oss godt og følgte Nos-løypen opp mot fjellet. Etter en stund med medvind snudde vi og måtte kjempe oss mot vinden tilbake. Sikten var grei og kunne lett se de neste markeringspinnene, så var ingen fare så lenge vi holdt oss i merkede løyper. Etterpå var det deilig å komme tilbake til hytta og slappe av i en ferdig oppvarmet badstue med snøbading.




På fredag hadde vinden minket og vi gikk en langtur rundt ved stadion, det ble noen runder, men sporene var veldig fine og teknikken satt bra i dag.
Vi hadde bestemt oss for å reise hjem på lørdag, men ville først ha en skikkelig skiøkt. Når vi kom oss oppover på Auversvatn-runden kom solen frem og det ble skikkelig påskestemning. Johanna syntes det var den beste skituren hun noen gang hadde hatt, med sol og flotte hvitkledde fjell. Glade og fornøyde reiste vi nedover til Oslo etter noen fine dager på hytta. We'll be back!

2 Comments:

At 9:36 p.m., Anonymous Anonym said...

Vilken snygg tjej du har fångat på fjället :)

 
At 4:29 p.m., Blogger Dag Solberg said...

Ja, helt enig!
Fant henne vandrende villfaren alene, hadde jeg ikke kommet så hadde hun gått seg helt bort :-)

 

Legg inn en kommentar

<< Home